Krokusar och kaffe.

Hör och häpna, för ovanlighetens skull så hade jag föreläsningar idag. Hela två stycken! Och en tutorial dessutom. Strejken är över för tillfället, dock så är det sista veckan innan vårlovet så det är inte jättemånga föreläsningar till. Menmen, jag tar vad jag får. Det har varit helt underbart väder idag, med sol och tio grader så inte kunde en stanna inne då. Jag och Dana möttes upp, köpte kaffe och satte oss i botaniska trädgården ett tag och sen ledde det ena till det andra och vi gick till Tesco och så åt vi middag hos mig och klockan blev tio innan vi hann veta ordet av. Vårsol och spontana kompismiddagar är nog två av mina favoritsaker här i världen.
 
 

08:39 en måndagsmorgon.

Jag lyssnar på musiken från Spring Awakening om och om igen, eftersom Anna, Dana och jag var och såg den på the Royal Conservatoire i fredags och den var så himla bra och fin och blev nästan sugen på att boka en tripp till Dundee för att se den igen eftersom den går där denna vecka med. Har fått reda på datumen för mina exams nu. Exam period är ju fyra veckor, men alla mina tre kommer redan första veckan. Tre stycken på två dagar. Kan inte låta bli att bli stressad redan nu, fastän jag inte borde. Men på fredag kommer Stina hit och jag får vårlov och sen ska jag till Sverige och tiden kommer bara flyga förbi. Visserligen kommer jag ha sommarlov redan 26 april, men tänker ändå att jag gärna hade haft mina exams lite mer utspritt. Becca föreslog att vi efter exams skulle hoppa bungee jump och bokstavligt talat slänga oss ut för en höjd för lite post-exam destress. Vi får se. Men nu får jag sluta rambla (är det inte härligt med den här svengelskan jag brukar konstant?) och förbereda inför mina sista tutorials och seminarier för den här terminen. 
 
(Samma gamla utsikt som alltid. Men denna gång i lite kvällssol.)
 

Helensburgh.

Igår lördag, klockan 11, möttes jag och Dana upp på Partick station för att ta tåget. 
 
På vägen satt Dana och researchade till en uppsats hon skulle skriva, och efter ett tag kom vi så fram till Helensburgh, en liten stad inte långt från Glasgow.
 
Medan Dana besökte Hill House, som byggdes av Mackintosh på tidiga 1900-talet, och diskuterade lampskärmar med kuratorn och samlade material till sin uppsats i history of art, så promenerade jag runt i omgivningen. Fick hälsa på massa hundar och se snöklädda berg, och om vartannat snöade det på mig och så sken solen och ibland fick jag både och på samma gång.
 
Men så var Dana färdigutforskad, och mina kinder var kalla av kylan så vi promenerade ner till centrum av den lilla staden igen, fann ett fik och åt mac & cheese och delade på en bit kaka och försökte värma upp oss innan det bar av ner till en liten promenad vid vattnet.
 
Kylan gjorde ju sig till slut påmind än en gång, så vi bestämde oss för att gå tillbaka till stationen och ta första bästa tåg hem till Glasgow igen. Och idag bär det av till Stirling för att besöka slottet och upptäcka mer av detta lilla land. Speciellt som det bara är en vecka kvar till vårlovet och exams närmar sig snabbt, så en får ju passa på nu när det fortfarande bara är lugnet före stormen.