Ute på östkusten.

En dag för cirka två veckor sen då vi först tog tåget till Polmont och sen stuvade in oss i Beccas bil, med en roadtrip-spellista på högsta volym och Skottland som flög förbi utanför fönstret, hela vägen till St Andrews. Gick längs med små kullerstensgator (vid slutet av dagen hade vi nog gått igenom hela staden cirka fem gånger), åt lunch vid havet, besökte slott och katedral och sen körde vi hem igen, ikapp med solen och längs med slingriga små vägar rakt hem till Beccas soffa i Polmont där vi hann med att se på iallafall slutet av den första Eurovision semifinalen. Och trots att det är så väldigt fint i St Andrews så är vi alla tre glada att vi inte pluggar där, inte när Glasgow finns.
 
 

Ibland när det inte blir precis som en tänkt sig.

Men kanske ändå bättre, iallafall om jag får lov att tro magkänslan. Idag mötte jag upp tre stycken blivande flatmates på ett café, drack kaffe och diskuterade fönster och trägolv och storlek på köket, men också vilka filmer vi ska se på våra filmkvällar och hur lägenheten ska pyntas med ljusslingor. Det kommer bli så väldigt bra detta. Och sen mötte jag upp Dana och vi gick och gav blod, jag pratade om resor och länder och respekt för människor med sköterskan som stack nålen i armen på mig, och som sen också fick tippa ner britsen och flytta fram en fläkt när jag blev yr. Solen sken i Glasgow och imorgon kommer Maria, om tio dagar åker jag till Sverige och livet bara går på och alla dagarna försvinner på nolltid. 
 

Ännu ett slott.

Det känns verkligen som att en knappt kan gå fem minuter innan man stöter på ett nytt slott i detta land. Inte för att jag klagar. I förra veckan passade jag och Becca på att besöka Blackness Castle vid Firth of Forth, efter att vi hade varit på Linlithgow Palace. I det molniga vädret kunde man vagt urskilja Forth Bridge i fjärran, och i och med att det var mitt i veckan var det väldigt tomt på folk, vilket innebar att jag och Becca kunde upptäcka i lugn och ro.