Den dolda kvinnomakten.

Två dagar innan jag flyttade till Skottland passade jag och mormor på att ta oss en utflykt till Skarhults slott, vilket vi hade pratat om att göra hela sommaren men så skjutit upp på tills det inte längre gick. Så till slut, en gråmulen dag i september fann vi oss där, på ett slott i södra Skåne med rum efter rum med utställningar om kvinnohistoria och inflytelserika kvinnor som hade styrt och ställt på just detta slott. 
 

Genom mitt fönster.

I strax över en vecka har jag nu bott här i Glasgow. Freshers' week har varit i full gång, med evenemang hela tiden och med förkylning (freshers' flu) som följd. 
 
Jag bor på Murano Street Student Village, vilket är det största av University of Glasgows boenden. Cirka 1200 elever är inhysta i alla de lägenheterna som finns samlade här. Enligt en av mina flatmates så har tydligen lägenheterna ritats av en arkitekt som även har ritat ett flertal fängelser. 
 
På måndag börjar terminen officiellt, klockan 16 har jag en föreläsning i Central and East European Studies, men innan dess ska jag hinna med en andra tur till IKEA samt lite studerande.