Det här med tid (och snart jullov).

Vet ni vad som är så himla knäppt? Imorgon är det tre veckor kvar tills jag åker hem till Sverige för att fira jul. Om tre veckor är mina exams avklarade och första terminen på uni är avslutad. Jag vet att var och varannan människa säger att tiden rusar iväg, men den gör ju faktiskt ändå det. Det händer så mycket hela tiden, men det är ju så himla bra. I fredags snöade det och vi hade brunch hos en kompis, idag gick vi på vintage marknad och åt lunch på en vegansk restaurang (trots att vi hela tiden säger att vi egentligen inte har råd). På fredag har jag konsert med kammarkören jag sjunger i, på lördag åker vi till IKEA för att köpa lussekatter, och nu måste jag nog ta och plugga inför exams (önska mig lycka till och allt det där). 
 
 

Loch Lomond.

En tur och returbiljett till Balloch. Det tar inte ens en timme från Partick station. Vi går av tåget på slutstationen, och man kan ta en mängd olika båtturer men vi börjar istället bara gå, och kommer till slut till en slinga som leder oss på en tur med sjön vid sidan om oss nästan hela tiden. Solen skiner och det är skönt att andas frisk luft efter veckor med uppsatsskrivande. Vi äter vår picknick uppe på en höjd, med utsikt över sjön och kullarna som omringar den. Och sen tar vi tåget tillbaka till Glasgow igen, tränger in oss i mitt kök och äter burritos med butternut squash och svarta bönor. 
 
 

Avokadobebisar och sol.

Mina avokadobebisar har börjat få rötter, och något av det bästa är ibland på förmiddagarna då solen skiner in genom fönstret, och alla berättelser om Skottlands regnande är bara myter och legender (iallafall tills man sedan går ut genom dörren en timme senare och det droppar på från den gråa himlen).