En liten livsuppdatering.

Just nu är det mest bara plugg, plugg och ännu mer plugg. Tre uppsatser som snart ska in, och därför har jag halvt flyttat in på biblioteket denna helg. Men om mindre än en vecka så kommer mamma och Vera hit, och då ska jag visa runt dem i denna finfina stad.
 
Och här har vi några bilder från en gång då vi flydde West End och tog tunnelbanan in till centrum:
 
 

Necropolis.

Vi tar tunnelbanan till Buchanan Street och börjar vandra, förbi Strathclyde University och mot katedralen. En tur inom den stora byggnaden, där vi läser på om kung David I, bror till drottning Matilda av England och uppvuxen vid det engelska hovet, och diskuterar vad professorn nämnde om honom under historieföreläsningen tidigare i veckan. Sen ut ur katedralen, bort mot Necropolis - den stora kyrkogården som tronar på en kulle precis bakom. Uppåt går vi, tills vi har Glasgow framför oss. Vackra, smutsiga, livliga Glasgow. Det är fint att vara här.
 
 

Ett växthusbesök.

När man nu gått och flyttat till både ny stad och nytt land får man ju passa på att utforska lite också, så därför begav vi oss till botaniska trädgården (som ligger cirka 10-15 minuters promenad från där jag bor) förra helgen. Vi besökte växthusen och jag ooh:ade och aah:ade över monstera variegata, elefantöron och palettblad i alla färger och former.