En solig dag i Marseille.

Hittade ett utkast till ett blogginlägg med ett gäng bilder från soliga Marseille. Tänk att förra våren hängde jag här, samlade på mig D-vitamin och drack rosévin mest hela tiden. Lite saknar en ju ändå Frankrike ibland.
 

Southern Necropolis.

Samma dag som jag och Dana besökte People's Palace, passade vi även på att promenera över Clyde och, med hjälp av Google maps, hitta till Southern Necropolis, som är en kyrkogård i södra delen av Glasgow. Där stod gravarna huller om buller och många omkullfallna. Gräset var oklippt och murgröna hade helt tagit över några av gravstenarna. Efter att tag blev det dags för solnedgång, och då bestämde vi oss för att ta oss tillbaka till West End och äta pizza, mkt bra beslut enligt oss.
 
 

People's Palace & Winter Gardens.

Fredagen för två veckor sen, möttes jag och Dana upp vid Hillhead för att ta tunnelbanan till St Enoch. Vi promenerade ner och längs med Clyden, förbi gatukonst och bort till Glasgow Green...
 
Hejhej Viscount Nelson monument (som fyi var det sista som folk såg innan de blev avrättade förr i tiden då man hade offentliga avrättningar på Glasgow Green).
 
...och hit! Till People's Palace & Winter Gardens. 
 
En fontän (den största terrakottafontänten i världen tydligen) som glorifierar lite kolonialism.
 
Inne i People's Palace finns ett litet museum om livet i Glasgow genom åren, och så finns Winter Gardens med ett litet café. Så vi strövade runt där ett tag, och sen begav vi oss ut i det finfina vädret igen.