En dag fylld med konst.

Just nu (20 april-7 maj) är det Glasgow International, vilket är en konstfestival med modern konst som är utspridd över hela staden. I lördags möttes jag och Dana därför upp vid botaniska för att påbörja turen där. Dock förstod vi aldrig riktigt var eller vad som konsten var i botaniska, men vi fick iallafall luktat på blommor.
 
Efter botaniska begav vi oss vidare till Hunterian, där min favorit för dagen huserade: Ulrike Ottinger. Så himla weird och coola bilder. Väldigt najs. Och sen nerför University Avenue, förbi blommande träd och ner till ett café på Byres Road där vi avnjöt kaffe och kaka.
 
Kelvingrove var nästa stopp, där det bara fanns ett konstverk som tillhörde själva festivalen. Men finns ju väldigt mycket annan fin konst där som en kunde kika på. Och sen tvärs över gatan till Kelvin Hall, där byggnaden nästan var mer intressant än själva konsten.
 
Vi traskade även ner till SWG3 där de bland annat hade ett enormt mörkt rum med kedjor hängdes kors och tvärs. Vid det laget hade mitt kamerabatteri dött, och efter det tog vi en promenad längs med Clyden och sen hängde vi utomhus och drack öl innan vi avslutade kvällen med pizza som vi tog med oss hem. Och dagen därpå ringde mitt alarm alldeles för tidigt, eftersom jag skulle upp och iväg till Dundee.
 
 

Saker man kan göra när man har sommarlov.

Igår skrev jag två exams, och när klockan slog 15.30 var jag en fri kvinna som äntligen hade sommarlov. Eller äntligen och äntligen, det är ju bara april men efter tre exams på två dagar var hjärnan rätt slutkörd så ledighet var efterlängtat. Tänkte därför skriva ner en lista på saker som jag har gjort och planerar att göra, nu när jag är klar med medeltida Europa, komparativ politik, och Solidaritet i Poland, för denna gång.
  • Äta pizza och dricka cava och gt och skratta tills magen gör ont med några av ens bästa personer.
  • Köpa nya jeans.
  • Åka till Dundee.
  • Hänga i botaniska trädgården och läsa böcker.
  • Hänga på caféer och läsa böcker.
  • Hänga i sängen och läsa böcker.
  • Äta tacos med selleri och rädisor och halloumi och ruccola och annat gott som en hittar i kylskåpet.
  • Prata med sina avokadosar som står och hänger i fönstret och växer till sig.
  • Och kanske, kanske, åka till havet och ta årets första dopp. Vi får se hur det blir med det dock.
 

Vårigt väder och en gammal vulkan.

Igår var jag i Edinburgh för kör, och när jag ändå var där och solen sken så passade jag på att bege mig till Holyrood Park och Arthur's Seat efteråt. Tog mig till toppen och hittade ett bra ställe att slå mig ner för att äta en KitKat och läsa, innan jag promenerade tillbaka till Wavereley och tog tåget tillbaka till Glasgow igen. Nu är det mest bara massa plugg på schemat, är stressad som in i över exams, men tänk, nästa onsdag 15.30 har jag sommarlov.