Den dolda kvinnomakten.

Två dagar innan jag flyttade till Skottland passade jag och mormor på att ta oss en utflykt till Skarhults slott, vilket vi hade pratat om att göra hela sommaren men så skjutit upp på tills det inte längre gick. Så till slut, en gråmulen dag i september fann vi oss där, på ett slott i södra Skåne med rum efter rum med utställningar om kvinnohistoria och inflytelserika kvinnor som hade styrt och ställt på just detta slott. 
 

Kommentarer:

1 Elsa:

hittade precis hit och asså wow skottland?? vad har du fått för intryck hittills? fattar man vad folk säger? vad är det du ska plugga? hur bor du? ser fram emot att följa! :)

Svar: Hittills så är Skottland helt underbart, Glasgow är en av de härligaste städerna någonsin och jag trivs väldigt bra!! Förstår vad folk säger, så länge de inte pratar alldeles för snabbt och mumlande hehe. Jag pluggar en bachelor's med honours i historia och politik, och i år läser jag även en kurs i central and east european studies. Bor i skolans student accomodation, alltså en lägenhet tillsammans med tre andra elever. Kul att du vill följa!!
Maja

2 Tess:

Jag har velat åka dit flera gånger :) Jag kan tänka mig att det var en häftig utställning!

Svar: Åh ja, du borde verkligen! Utställningarna var jättebra, och slottet är så vackert!
Maja

Kommentera här: